Pelėdos uoksas

Prano Karlono kūryba

Gruodis, 10



Gruodis 2010
teka 08:29
leidžiasi 15:53
ilgumas 07.24

Jaunatis (pilnėja)
4 mėnulio diena


Šiandien -6°C / -4°C, pasnigs, pustys

10
PENKTADIENIS

Eidimtas Ilma Eularija Loreta


Žmogaus teisių diena
Futbolo diena
Nobelio diena



Klausyk ausimi, ne pilvu
*****************************************
----------**********




klevas
2010-12-09 17:17:47

Labas vakaras.
Vakar skaičiau ir skaičiau. Labai sunki diena buvo, tad vakare liejosi poezija ir ašaros... Prisipažinsiu, nemėgstu tos tradicinės poezijos, gražaus eiliavimo. Visada ieškau kažko naujo, įdomaus. Jūsų poeziją reiktų išskirti į dar vieną atšaką - joje ir grožio, tyrumo, išminties ir vis naujų netikėtų minčių. Todėl buvo taip gera skaityti naujai jau gal ir skaitytus kūrinius. Labai džiaugiuosi Jūsų knygele. Širdingai dėkoju už tokią mielą dovaną.
P.s. jei nesupyksite, įdėjau šiandieną tokį jausmų proveržį beskaitant Jūsų knygą (ne, knygelė man mieliau skamba:) AČIŪ. Ir tegul sninga, sninga, snin... Jūsų žodžiais, Žmogaus žodžiais


išminčiui

nebeprisimenu
kad akys tiek
sūriai lašėtų
dabar taip
lengva širdyje
ramu
dangus tegul
žvaigždėm
sau šviečia
bet žemė šviečia
juk Žmogum

už Pušį –
rūtomis žaliuojančią
už Moterį
Tėvynę
Žodį
lenkiu aš galvą
išminčiai
eiliuojančiai
tegul ilgai dar sninga
sninga
snin...
eilėraščių sėja

--------2010-12-09
--------klevas
****************************************
************************



Labas, Dalija.
Kaip žiemojasi? Kaip sveikatos atrodo?
Manoji truputįi pakrenkšdama, pakosėdama, bet kliba

daliuteisk
2010-12-10 03:06:15 -

Laba naktis, Pranuli.
Tu išmintingas žmogus, Tau, išmunčiui, Klevas net tokį puikų eilėraštį vakar parašė, tai pasakyk man, ar yra bent krislelis vilties, kad aš dar galėčiau į protą suaugti?
Parašei, kad išeini į tylą, kur tik Tu ir ji, pasijutau trečia nereikalinga, naudodamasi paskutine proga atsisveikindama pasakiau viską, ką norėjau pasakyti ir, kadangi su rudeniniais lapais jau pavėlavau, išėjau apsikasti sniegu. Ir Dzievulis buvo man maloningas, pridrėbė jo nešykštėdamas. Buvo suėmęs toks graudumas - na, gaila man prarasti Pranulį nors Tu ką, bet ilgokai pamąsčiusi nusprendžiau, kad kol žmogus išeina į tylą, o ne į mirtį, verkti nereikia. Taip geriau, gal gi iš viso išsisuksiu, neteks verkti, jei pasisektų į mirtį išeiti pirmai.
Bet Tu neišėjai iš kūrybos ir tai sugrąžino man gyvenimo džiaugsmą. O dar ta žinutė - ko gero nei čia buvo, nei čia ką, ložnaja trevoga.
Žiemoju sunkiai, pečius mano senas karšinčius, kaprizų pilnas, nori šildo, nori ne. Dar bandysiu su juo pakovoti, jei nepasiseks, per Kalėdas su vaikais išvažiuosiu į Vilnių. Kaip Tau sekasi?
Reiktų gale laiško nupaišyti šypsenėlę, kad kartais nepriimtum už tikrą pinigą, bet nepatinka man tos valdiškos šypsenėlės...

Aš- Dalijai
Tai gerai, Dalija, kad dar toli toli važiuojame- net in Vilnių, kad šventė būtų didesnė. O sniegas pas mus sušlapo- lyg ir norėtų tirpti, bet gal išsilaikys. Su sniegu Vilniaus Naujininkai įdomesni.
Gi mano tyla ... Net nežinau, kaip ją geriau pavadinti. Sąlyginė, ar kaip... Nebeieškau apie tai rašiau, kad noriu atsikratyti visų ginčų, piršti savo nuomones, užsičiaupti ir nebevaikščioti į ginčus, palikti nuošalėje kitus dalykus, kurie trikdo, išblaško ir toje vietoje visuomet tuščia.
Jaučiua, kad jau mažau atsparus kito jėgai.
Na, tai gal tiek.
O rašinėti irgi labai tingiu.
Jeigu skaitinėji dienoraštų, tai dabar jį persikeliu į" Pelėdos uoksąi, ten taisinėsiu, nes tokia galimybė yra, o apie kitų metų rudenį, kurio tikiuosi sulaukti ir išlikti krutantis, žiūrėsiu kaip ten atrodo "Negraži pelėda".
Būk!

daliuteisk
2010-12-10 05:44:02
Skaitau viską, ką rašai - Tavo kūryba tapo gyvenimo dalimi. Tikiu, kad rudenop knyga bus - negali nebūi dirbant su tokia šaunia komanda. Sėkmės ir būk.

0 komentarai (-ų):