Pelėdos uoksas

Prano Karlono kūryba

Rugsėjis, 2

LIETUVA -TURKIJA 75:68

Rugsėjis 2011
teka 06:25
leidžiasi 20:12
ilgumas 13.47

Jaunatis (pilnėja)
5 mėnulio diena

Šiandien 9°C / 19°C, trumpai palis
Rytoj 8°C / 20°C, nepastoviai debesuota

2
PENKTADIENIS
Ingrida Protenis Vilgaudas Steponas Vilgaudė


Nuo vilko bėgdamas ant meškos užbėgsi

***************************************************
**************************************************


Ana Aleksandraviciene







Va taip, Pranuti, rodyk čia savo kūrybą - atsigavėsi. Žmonės tikrai neskaus - mandagūs ir skaito. Apsidžiaugiau radusi. Matysi, bus tikra sielos atgaiva. Ne koks rašykinis nesąmonių laivelis. Pakviečiau į draugus - prijunk mane, nes aš negaliu matyti nieko :O) Šis puslapis tikrai yra doras, nes gali užblokuoti storžievius, jei kas. Sėkmės didelės. Tegu saugo Dievuliuks mano Draugą
***********************************************************
************************************************

Laukinė Obelis
"Obelėla, baik kokybiškai malt šūdą, imkis ko nors rimtesnio - tau seniai laikas." Aurimaz

Komentaras:
2011-09-02 19:07 Pranas:
Aurimaz yra stačiokas, bet tai žmogus atviras. Kaip ir dabar, tarė: "Obelėla, baik
kokybiškai malt šūdą"
- ir pasirašė: Aurimaz O pasižiūrėkime, kas mūsų Rašyk "aukštuomenėje" dedasi. Atrodo, baili avių ir avinų banda susirinkusi; dauguma be savo parašo. Pasako vertinimą ir... į krūmus. Iš tokių ypatų NIEKO DORO ir ateityje nereikia tikėtis. Kramsnos, kandžios iš pasalų net artimiausius savo draugus.
O štai Aurimaz jau yra žmogus, kurio negaliu negerbti. Duok Dieve daugiau tokių ir erkės po truputį išnyktų.
Todėl ir sakau:
Sėkmės Tau, Aurimai.

Laukinė Obelis
Taip, Pranai, tikrą tiesą parašėte mano dienoraštyje. Ir va, pažiūrėkit, net tą Jūsų komentarą blusos apsėdo. Tokios, kurios nei kurti, anei komentuoti nesugeba, tik spaudinėti "geras", "blogas" arba dvi žvaigždutes.
Gerbiu tuos, kurie spaudžia vieną žvaigždutę - bent jau parodo atvirai, kad nieko neišmano, bet nemyli autoriaus. O tie, kurie spaudžia dvi žvaigždutes visiems iš eilės, bando apsimesti, kad skaito ir domisi, bet kažkodėl randa tik prastus kūrinius. Tik niekaip nesuvokiu, kaip jie iš proto neišsikrausto tiek šlamšto skaitydami...

2011-09-03 12:10 viskasbusgerai
Na jau, na jau, Pranai... Tiek patirties užgyvenote, negi pasaulis Jums vis dar tik baltas arba juodas? Negi vis dar taip svarbu padalinti visus į geriečius ir blogiečius? Taip, išties reikia drąsos po sunkesniu žodžiu vardą pasirašyti, bet reikia ir galvos susivokti gyvenimo kontekstuose, o ypač internetiniuose ir NEpasisakyti savo vardo tam netinkamoje vietoje. Vis tik tokių, kuriems rašymas čia ar kitur yra pagrindinė ar vienintelė savęs realizavimo forma, šioje svetainėje yra vos keletas. Mano galva, daugelis čia esančių gyvenime veikia pačių įvairiausių dalykų, o rašyke randa erdvę kūrybiniams eksperimentams ar nebanaliam pokalbiui apie kūrybą, užuovėją nuo kasdienių rimtų darbų ir pareigų, ir nekelia sau tikslų tapti/būti žinomais ar matomais, taigi savo vardo viešinimas čia būtų neadekvatus. O vaikai, prieš imdamiesi rimtų darbų, turi pažaisti ir išsižaisti. Jo, vyresnieji, prieš imdamiesi darbų, turi pamoralizuoti, paauklėti...:)

Obelie, jeigu taip sąžiningai, ranką prie širdies pridėjus: kam, kokiu tikslu tu dedi čia savo kūrinio kąsnelius? Sunku patikėti, kad turi dar užsilikusį klausimą dėl rašymo, į kurį pati neturėtum bent keleto galimų atsakymo variantų? Mano matymu, užstrigai. Nu jo, suprantama, liaupsės labai jau malonu, ir dar pelnytos...:)
Pakuokis, pasakysi, kur visą - nebemėsinėjamą - kūrinį rasti. Ir - pritariu Aurimui - pirmyn!

Pranas
Čia jau NE aš, o žmogus beveik visą gyvenimą dirbantis pedagoginį darbą. Daug kas pažįstame M. Stakvilevičių asmeniškai.
- Jūs mokėtės ir mokotės eilėraščių. Eilėraščius, anot tyrimų, dabar skaito vos 2 procentai žmonių - ko netenkame neįsileisdami į sielą poezijos?

- Jeigu abiturientas gauna atestatą neperskaitęs 80 klasikų knygų, neišmokęs 80 eilėraščių, nemokėdamas padainuoti 80 lietuviškų dainų, tai jis yra pseudoabiturientas, neišsilavinęs žmogus. Deja, tokius neišsilavinusius žmones mes štampuojame, tikrindami testais, užuot skatinę pačius kurti ir rašyti.
- Ne vieną jaunimo kartą mokėte, ar galima jas palyginti?

- Šiandieninę kartą nuo kitų skiria kryptingumas - šiandien, ryt GAUTI, TURĖTI - ir tam pasiekti nesidrovima jokių kelių.

O čia nuo savęs:
Čia yra neblogai rašančių žmonių. Tas pats Aurimaz dėl to niekur nebėga.Ir jam, matyt, tai nekliudo rašyti ir kitur. Man, pavyzdžiui, įdomu stebėti, kaip
atrodo kartos po manęs, o trečioji- spėju- čia gausiausia. Pagaliau ir geriausiai rašančiam čia galima susižvejoti įspūdingų herojų savo "raštams"
- Taigis taigis,- pasakė Vingių Jonas, o aš:
- Taigis, taigis, Jonai.

0 komentarai (-ų):