Pelėdos uoksas

Prano Karlono kūryba

Vasaris, 24



Vasaris 2011
teka 07:24
leidžiasi 17:42
ilgumas 10.18

Pilnatis
21 mėnulio diena

Šiandien -18°C / -8°C, galimas sniegas
Rytoj -18°C / -8°C, mažai debesuota

24
KETVIRTADIENIS
Demetrija Gedmantas Goda Motiejus Matas


Estijos Nepriklausomybės diena
Šv. Motiejus, Vieversio diena


Kaip palinkėsi, taip tau atlinkės

Žuvys - Kiškis - 55 / 08

Dienos citata
Manau, kad kiekvienas, turintis bent krislelį sąžinės ir norintis mąstyti žmogus supranta, kad Lietuva tyliai gęsta. Nereikia apsigaudinėti – emigracijos mastai, visi kiti tamsūs rodikliai, pagal kuriuos pirmaujame Europoje, vis dėlto yra liūdnos baigties pranašai.
Sako Vilniaus universiteto TSPMI profesorius V.Radžvilas
*******************************************
******************************

Piligrimas (Mindaugas)
2011-02-23 23:19:29
Labą vakarą :)
Ką tik baigiau skaityti jūsų knygelę
Iš visko susidariau tokį įspūdį, kad pagrinde vyrauja kelios temos: gimtasis kraštas (susidarė vaizdas, kad nemažai kalbama, jog jis sensta, nyksta, kad likę daugiausiai prisiminimai). Kita tema senatvė - tačiau dalyje eilėraščių apie ją kalbate su šypsena, tokia lyg ir ironija, tiesiog ji nuoširdžiai priimama. Taip pat pastebėjau, jog nemažai tekstų kalba apie prisiminimus, apie tai, kad į juos galima sugrįžti ir tai teikia stiprybės, atgaivos. Taip pat vyrauja neatsiejamas ryšys tarp Dievo ir paprasto žmogaus. Atrodo, jog Dievas veikia kartu su žmogumi, yra jam labai artimas ir stovi šalia jo („Ir, būdavo, vargonai groja,/ Bažnyčios sunkios – nepraeit,/ O mudu tarpdury/ Su Dzievuliu sustoję“). Dar pastebėjau, jog kalbate apie paprastą, kažkiek ydingą žmogų - nesakote, jog yra absoliutus gėris ar blogis, o laikotės viduriuko. Patiko vieta "Aš Dzūkijos žmogus/ Ir vogti nemoku./ Bet, atleisk, jeigu reikia - tai reikia./ Net nelauksiu nakties/ Kad pridengtų mane tamsuma." - ši vieta kalba, jog net iš pirmo žvilgsnio blogas veiksmas gali būti geras, jei jis teisingas (vengiama nakties, kuri tarsi pridengia kas nedora - o čia tarsi neturima ko slėpti). Dar skaitydamas knygą pastebėjau, jog kažkiek svarbi tema apie "savęs įprasminimą", t.y. - jog kūrinys atspindėtų autorių net jam nesant.

Nežinau, kiek tiesos radau, kiek pats galbūt prikūriau (jei kažką ne į temą parašiau - visad galit pataisyti) - tiesiog tokios mintys atėjo perskaičius (dar yra keletas smulkesnių apibendrinimų, bet visko čia nesutalpinsiu). Ryt, poryt pamėginsiu viską gražiau susieti ir plačiau aprašyti (čia su ta žadėta mintimi parašyti apžvalgą apie jūsų knygą). Jei kažką turit pridurti visad lauksiu ir dar pats, jei bus nesunku atsakyti, turiu keletą klausymų:

1) Jei galite trumpai papasakokite apie save: kur gimėte, mokėtės, ką dirbot, nuo kada pradėjote rašyti;

2) Taip pat labai įdomu sužinoti ar knygoje sudėti eilėraščiai vienodo amžiaus, t.y. - ar tarp jų nėra didelio laiko skirtumo (skaitant susidarė įspūdis, jog tarp jų nėra didelio laiko tarpo - parašyti per kokius pora metų, gal šiek tiek daugiau arba mažiau).

Už viską busiu dėkingas

0 komentarai (-ų):